Snorder voor een dag?

Snorder voor een dag?

Station Kraaiennest is voor de bewoners een bekend snorder-gebied. Nou heb ik niet het alledaagse beeld van de perfecte schoonzoon, maar het uiterlijk van iemand zijn 40 jarige vader of oom is ook een beetje te veel van het goede.

Een snorder is voor de onwetenden onder ons een illegale taxi. Reguliere auto-eigenaren die een zakcentje verdienen door wat mensen langs de weg op te pikken. Ondanks het illegaal bevonden wordt is het een prima hulpmiddel. Ok. Ik moest even naar de ‘Afro Beauty Shop‘ en dacht ik parkeer even in het “snordergebied” . Terwijl ik de zoneschijf draaide voor het juiste tijdstip maakte iemand iets verder op een knik gebaar. Op zich is het heel gewoon om onbekenden op die manier te begroeten. Ik knikte vriendelijk terug. Ik bekeek wat snaps – snapchat– en enkele secondes later verliet mijn ziel voor heel even mijn lichaam toen een man de deur van de passagiersstoel opende. Ik dacht werkelijk: “Het is klaar. Mijn leven is voorbij en ik heb nog niet eens genoeg saoto, mijn favoriete maaltijd, gegeten.” Maar ik hield m’n pokerface hoog en zei met een frons op m’n gezicht “Kan ik je helpen chef”. Terwijl hij een poging deed om in te stappen zei hij “AMC”. Dit verklaarde alles. Dat ene knikje, bedoeld als begroeting, was voor hem het “snorderteken”. Ik wilde opgelucht een onbeschofte opmerking maken maar hij bood z’n excuus aan en stapte over in een andere auto. Ik had werkelijk waar slachtofferhulp nodig. Ik had eigenlijk snel vijf euro kunnen verdienen met de rit. Wellicht voor de volgende keer wanneer ik wat centen tekort kom.

P.s. ik blijf het overigens maar een aparte zaak vinden dat we naar een afro beauty shop gaan en Indiërs ons als ervaringsdeskundige adviseren wat goed zou zijn voor ons haartype.

%d bloggers liken dit: